domingo, 5 de septiembre de 2010

Avantatges d'invertir a través d'una xarxa de busness angels

Un inversor té una gran quantitat d'oportunitats d'inversió al seu abast, i cada cop li resulta més fácil entrar i sortir de les seves inversions.

Pot invertir en fons d'inversió, escollir el tipus d'exposició, renta fixa, renta variable, mixtes, materies primeres, accions d'empreses cotizades, commodities, metalls preciosos (or, plata,...), ETFs, societats de capital risc, comptes remunerades en entitats financeres, deute public, deute corporatiu, inversions immobiliàries, actius alternatius (com obres d'art,...) i moltes altres. [En un proper post, inclouré una classificació dels actius d'inversió més exhaustiva].

La major part de les possibilitats d'inversió que hi ha al mercst són no productives, tenen carácter  especulatiu, en definitiva no generen necessarisment riquesa, o ho fan en economies molt llunyanes, que o afecten el benestar de la comunitat on viu i treballa l'inversió en qüestió.

No obstant, la inversió en micro, petites, o mitjanes empreses o en projectes en estadi de pla d'empresa, al voltant del lloc on l'inversor viu i treballa, sí que permeten crear riquesa i benstar a la comunitat.

Ho fan, contribuint amb l'stock de capital privat existent (amb aquesta part de l'estalvi de l'inversor que inverteix en projectes emprenedors), a la concreció i posada en marxa de nous projetes empresarials innovadors. I això permet dinamitzar la economia local, facilitant que els emprenedors puguin iniciar els seus projectes. En un entorn de gran incertesa financera, el finançament bancari és molt difícil d'obtenir per l'emprenedor o grup d'emprenedors, si no s'aporten garanties reals o personals, i això no sempre és possible, ni recomanable.

No obstant, la inversió en forma de business angels és encara molt desconeguda al nostre país. `

Les xarxes de business angels venen a facilitar aquest procés, fent més visibles els projectes emprenedors, assessorant als equips emprenedors en tot el procés i oferint serveis als inversors que redueixen notablement el seu cost de transacció (en temps, i en recursos).

Aquestes serien algunes de les avantatges aportades per les xarxesde business angels als inversors:


- Co-invertir amb altres inversors. Les inversions de business angels, tenen aparellades un risc elevat, ja que s'entra en una companyia en l'estadi més inicial, el contrastar les opinions amb altres inversors, permet seleccionar els projectes amb més possibilitats d'èxit.
- Diversificar el risc entre diverses inversions. "No és el mateix ficar tots els ous en una mateixa cistella, que repartir-los en diferents, si una companyia no aconsegueix els objectius que s'esperaven d'ella, altres poden aconseguir l'èxit".
- Invertir conjuntament amb experts sectorials i aprendre d'ells. Invertir a través d'una xarxa de BAs, proporciona importants economies d'aprenentatge, accedint a metodologies, coneixements, competències, habilitats i experiència, dels altres membres del grup inversor.
- Reduir el temps necessari de recerca, fltre, selecció, d'analisi previ... Invertir en solitari té un cost transaccional elevat, advocats que redactin els acords entre els socis i els Estatuts, comptables i assessors que facin una Due Dilligence, i un cop invertit fer el seguiment de l'empresa. Per a qui tingui moltes ocupacions, invertir a través d'una xarxa de business angels, redueix aquesta feina i ho facilita.

Més endavant penjaré un post de les avantatges pels emprenedors que ofereixen les xarxes de business angels.

No hay comentarios:

Publicar un comentario