domingo, 5 de septiembre de 2010

En quins sectors inverteixen els business angels?

En la edició del mes d'agost de la revista "Emprendedores" hi havia un article de 6 pàgines que parlava d'on inverteixen els Buiness Angels espanyols. Aquest serien els sectors més atractius, segons alguns dels Business Angels més destacats:

- Oci hiperrebaixat. "Són aquells models de negoci tipus Groupon, que agrupen compradors potencials, i envien una oferta a primera hora del matí, amb una proposta d'oci o de compra amb un 70% de descompte si ho compres o acudeixes aquell dia". Alguns exemples en són Grupalia, Qporama, Voyage-Privee, entre altres.

- Comparadors. Segons alguns inversors, les guies de comparadors d'oferta de productes o serveis tenen un futur enorme, "perque faciliten la presa de decisions i estalvien temps al consumidor, a més contribueixen a la transparència de la informació. Són serveis molt útils. Un comparador molt conegut és Trovit.es un comparador especialitzat en anuncis de treball, vehicles i vivendes. Un altre exemple, que a més ha iniciat recentment una campanya televisiva del comparador d'assegurances Rastreator.com.

- Mòbil-PC. Es tracta de traslladar tot el que pot fer un ordinador a una aplicació mòbil: publicitat, pagaments, escriptori, accès a continguts digitals, ibooks, continguts multimèdia,... a dispositius com els smartphones o l'Ipad. "És a dir, totes aquelles iniciatives que promoguin el desenvolupament d'aplicacions pels dispositius mòbils són molt atractives", segons l'inversor Luís Martín Cabiedes.

- Outlets online. Del tipus dels que es van posar de moda amb el iphone square, és a dir, sistemes de pagament de tarja de crèdit compatibles amb dispositius mòbils.

- Geolocalització. Segons Rodolfo Carpintier, fundador de www.dad.es, una bona aposta són els que ell anomena Negocis del Segle XXI, que solsament es poden fer a través d'internet, "perque en realitat no tenen una connotació física". Un dels que considera més interesants, és el dels sistemes de geolocalització, tan de persones, com de mercaderies i vehicles.

- Oci a la ciutat especialitzat per a nous segments de població. "S'està produint un retorn al lleure familiar o al focalitzat a un públic diferent". Com per exemple miniparcs no per a nens, sino per adults a través de l'esport o propostes diferents. O bé propostes de restauració i viatges per a públics específics (divorciats, singles,...).

- Xarxes Social especialitzades. Segons Juan Roure, director de la xarxa de business angels del IESE, hi ha oportunitats de negoci a xarxes socials especialitzades: com per exemple aquelles que ho són en música i entreteniment, com Papalog, o aquelles que van més enllà, com T-Reto, una xarxa social de continguts en forma de reptes i competicions online.

- Cupons online i sistemes de fidelització. Existeix un potencial important en l'adaptació del model dels cupons de descompte a través de plataformes online. "Per exemple, "si som 300 persones el dimarts, a tal cinema de la calle xxxx ens costa un euro a cadascun". Són models en els que tots guanyen: el cinema perque omple la sala un dia crític; els clients perque van al cinema més barat, i la plataforma perque s'emporta la comissió". Alguns exemples en són Qporama.com o ecupon.es, entre altres.

- Cloud Computing. "Tot el relacionat amb aplicacions que puguin treballar-se en xarxa té una gran acollida. Es fugeix de lo local, de la llicència individual". La essència de la seva filosofia es permetre en qualsevol lloc i moment accedir a l'escriptori, al disc dur i a tots els programes de gestió.

- Biotecnologia de la salut. Tot allò relacionat amb la salut humana i ramadera té molt eco, especialment aquells projectes que impliquin desenvolupament de tecnologia o fàrmacs destinats a evitar infeccions, protecció contra plagues. Però també sistemes de prevenció i detecció de dolències o enfermetats, com per exemple a través d'estudis del genoma de la persona.

- Distribució de patents. Expansió nacional o internacional d'empreses amb tecnologies o productes patentats o protegits per un secre industrial.

i aquests a continuació els afegeixo jo mateix:
- Biomassa i biodigestors. Dins de les energies renovables, un camp que troba especial acollida entre els inversors és el de la creació d'energia a partir de purins i biomassa, sobretot en aquelles zones més agrícoles o ramaderes, com o és Lleida. Una menció especial mereixen els biodigestors, aparells per depurar aquests purins que s'instal.len a les granjes i permeten la generació d'energia tan per consum propi com per la venda.

-Minieòlica. En els propers anys es preveu una notable expansió de la presència de molins de vent que generin energia minieòlica, en cases o granges de zones aïllades, pero també en les ciutats. La inversió en fabricants o desenvolupadors d'aquesta tecnologia, resulta d'interés pels BAs.

- Serveis adressats a persones d'edat avançada. Serveis de teledetecció de caigudes, o de monitorització de l'activitat diària, que permetin donar més seguretat i independència a persones d'edat avançada o mobilitat reduïda, i alhora, permetin fer un seguiment a l'usuari i al seu metge o familiars de la seva activitat diària, per afavorir estils de vida més actius i saludables.

- Alimentació de qualitat tipus gourmet. Són força atractives les empreses dedicades a la elaboració de menjars preparats, amb ingredients de la màxima qualitat, que suposin una alimentació sana i equilibrada, i a més, siguin saborosos i innovadors i simplifiquin la elaboració dels àpats, tan a casa com a la hosteleria. Aquestes empreses elaboren productes, que permeten que les persones que disposen de poc temps per elaborar els seus àpats a casa, puguin tenir una alimentació sana, saborosa i equilibrada. Una altra avantatja que aporten a hotels i restaurants, és poder elaborar menús i serveis de càtering o a la carta, amb gran qualitat, sense tenir un equip de professionals de cuina complert, permetent-los ser més competitius.

No hay comentarios:

Publicar un comentario